Over Curaçao

Parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en het jaarlijkse carnavalsfeest. Maar het Caribische eiland Curaçao heeft meer te bieden. De hoofdstad Willemstad is door de UNESCO officieel erkend als Werelderfgoed en verspreid over het eiland staan tientallen monumentale landhuizen, als erfenis van de koloniale tijd.

De architectuur, natuur en cultuur van het eiland zijn een bron van inspiratie voor kunstenaars, musici en schrijvers. Ondernemers worden aangetrokken door economische kansen binnen het toerisme, duurzame energie of financiële dienstverlening. En jaarlijks wordt Curaçao bezocht door duizenden toeristen op zoek naar ontspanning of avontuur.

Toch is het eiland niet voor iedereen een paradijs. Net als veel andere landen in de regio, telt Curaçao duizenden jongeren zonder werk of opleiding. De overheid en ngo’s proberen deze jongeren weer een toekomst in hun geboorteland te geven door middel van werk-leer-projecten. De stichting Fundashon di Artista draagt haar steentje bij met de Kathedraal van Doornen en de Kunstfabriek.